Yliopisto-opettaja / yliopistonlehtori, tietojenkäsittelytiede

Haemme tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opettajaa / yliopistonlehtoria. Työ sijoittuu Joensuun kampukselle ja alkaa 1.8.2021 tai sopimuksen mukaan. Lue lisää alta ja hae viimeistään 17.5.2021. 

Tehtävä ja palkkaus

Haluatko kehittää modernia verkko-opetusta ja monimuoto-opetusta? Onko vuorovaikutus opiskelijoiden kanssa luokassa ja verkossa sinulle tärkeää? Haluatko olla opetuksen uudistamisen etulinjassa kehittämässä toimivia ratkaisuja perusopetukseen, jatkuvaan oppimiseen ja ehkä myös koulutusvientiin?

Haemme osaavaa ja innostavaa opettajaa koulutuslaajennusten vuoksi lisääntyneeseen tietojenkäsittelytieteen perusopetukseen. Tässä tehtävässä työskentelet osana luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tietojenkäsittelytieteen laitosta, joka toimii yliopiston kahdella kampuksella Joensuussa ja Kuopiossa.  Alan opetusta ja ohjausta annetaan tietojenkäsittelytieteen laitoksella suomeksi ja englanniksi.

Tehtävä on opetuspainotteinen ja opetusalana on tietojenkäsittelytiede. Tehtävään kuuluu erityisesti perusopintotasoisen ohjelmistotuotannon ja ohjelmoinnin sekä tietorakenteiden opetuksen suunnittelua, kehittämistä ja toteuttamista sekä opinnäytteiden ohjausta. Yliopisto-opettaja/yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja –menetelmien käyttöä koulutuksessa.

Tehtävä täytetään 1.8.2021 lukien tai sopimuksen mukaan toistaiseksi. Uuden työntekijän tullessa tehtävään käytetään koeaikaa.

Yliopisto-opettajan tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti vaativuustasoille 4 - 5 (2 591,28 - 3 000,49 €/kk) ja yliopistonlehtorin tehtävän palkkaus vaativuustasoille 5 - 7 (3 000,49 - 4 033,80 €/kk). Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6 - 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Mitä edellytämme ja toivomme sinulta

Arvostamme ohjelmistotuotannon ja ohjelmoinnin sekä tietorakenteiden opettamisen osaamista ja siinä saavutettuja näyttöjä.

Edellytämme sinulta:

-          soveltuvaa ylempää yliopistotutkintoa tietojenkäsittelytieteessä tai muulta soveltuvalta alalta

-          hyvää opetustaitoa

-          hyvää käytännön perehtyneisyyttä opetustehtävän alaan

Käytännön perehtyneisyyden arvioinnissa on keskeistä opetus- ja ohjauskokemuksesi sekä opetuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvät näkemyksesi, jotka esität opetusportfoliossasi.

Yleisesti ansioitumista arvioitaessa otetaan laajemmin huomioon tietojenkäsittelytieteen opetus- ja ohjauskokemus sekä tutkimusnäytöt, opetusnäytteet, pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia sekä muut opetustehtävissä saavutetut ansiot.

Lisäksi arvostamme valmiutta uusien koulutusmuotojen suunnitteluun, kokemusta yritysyhteistyöstä ja laitoksen tutkimusprofiiliin liittyvästä tutkimuksesta.

Mikäli sinulla on alan soveltuva tohtorintutkinto, tehtävänimikkeesi on yliopistonlehtori. Yliopistonlehtorin tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuvan tohtorintutkinnon lisäksi hyvä opetustaito.

Alan opetusta ja ohjausta annetaan tietojenkäsittelytieteen laitoksella suomeksi ja englanniksi. Siksi edellytämme sinulta hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

Laitoksemme tutkimus keskittyy tekoälyn, datatieteen, sekä opetus- ja kehitysteknologioiden aloihin (https://www.uef.fi/fi/yksikko/tietojenkasittelytieteen-laitos). Näiden alojen tutkimusryhmät ovat kansainvälisiä ja pääset mukaan hyvin monikulttuurisen työympäristöön.

Tarjoamme sinulle

-          Mielenkiintoisen työtehtävän osana kansainvälistä, luovaa, osallistuvaa ja osallistavaa yliopistoyhteisöä
-          Itä-Suomen yliopiston henkilöstöedut, joihin kuuluu muun muassa laaja henkilöstökoulutustarjonta, edulliset kampusravintolalounaat ja Sykettä-liikuntapalvelut.

Hae näin

Jätä hakemus viimeistään 17.5.2021 sähköisellä hakulomakkeella.

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää mukaan:

-          ansioluettelo (http://www.tenk.fi/fi/tutkijan-ansioluettelomalli)
-          julkaisuluettelo (https://www.aka.fi/julkaisuluettelo/)
-          opetusansioiden portfolio sekä näyttöjä tehtävään edellytettävästä osaamisesta (https://www.uef.fi/fi/avoimet-tyopaikat#paragraph-10006)
-          kopiot tutkintotodistuksista ja kielitaitoa osoittavista todistuksista, ellei kielitaito ilmene tutkintotodistuksista

Kysymyksiä

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Markku Tukiainen, markku.tukiainen[a]uef.fi, puh. +358 29 445 3653.

Lisätietoja hakemisesta ja hakuprosessista antaa johdon assistentti Satu Turunen, satu.turunen[a]uef.fi, puh. +358 29 445 3031.

Lyhyesti Itä-Suomen yliopistosta ja luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnasta

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Opiskelijoita on noin 15 500, ja työllistämme 2 700 henkilöä. Toimimme Joensuussa ja Kuopiossa. Tutkimuksemme on useilla aloilla maailman kärkeä. Tuotamme tutkittua tietoa avoimesti käytettäväksi ja kaikkien hyväksi. UEF on vaikuttavia tekoja, joilla on merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Tutustu yliopistoomme osoitteessa www.uef.fi.

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta toimii Itä-Suomen yliopiston Kuopion ja Joensuun kampuksilla. Tiedekunnan tehtävänä on harjoittaa korkeatasoista kansainvälistä tieteellistä tutkimusta ja tarjota siihen perustuvaa yliopistollista koulutusta luonnontieteiden ja metsätieteiden alalla. Tiedekunta panostaa yliopiston strategian mukaisiin tutkimusalueisiin. Tiedekunnan tutkimus- ja oppimisympäristöt ovat kansainvälisiä, moderneja ja monitieteisiä. Tiedekunnassa on noin 4 400 perustutkinto-opiskelijaa ja 460 jatko-opiskelijaa. Henkilöstömäärä on noin 560. Lue lisää verkkosivuiltamme osoitteesta www.uef.fi/lumet