DPT Matka-apurahahaku 2023

Matka-apurahahaku Teknologian tohtoriohjelman (DPT) väitöskirjatutkijoille

Teknologian tohtoriohjelma (DPT) myöntää rahoitusta DPT-väitöskirjatutkijoille konferenssiosallistumiseen, tutkimusvierailuun tai kurssiosallistumiseen. Rahoitusta ei voi hakea etäosallistumiseen.

Jotta voi hakea rahoitusta konferenssimatkaan, väitöskirjatutkijan tulee pitää konferenssissa suullinen tai posteriesitys, tai hänellä tulee olla konferenssissa hyväksytty julkaisu. Jos tietoa hyväksytystä esityksestä tai konferenssijulkaisusta ei vielä hakuvaiheessa ole, niin todistus hyväksynnästä tulee esittää ennen konferenssia (lähettämällä se koordinaattorille nina.lehtimaki @ utu.fi).

Rahoitusta myönnetään vuoden 2023 toimintamäärärahoista, joten sitä voi hakea vain vuonna 2023 toteutuviin kuluihin ja kulut on laskutettava kahden kuukauden kuluessa konferenssin / kurssin / vierailun päättymisestä, ja joka tapauksessa vuoden 2023 aikana seuraavasti (tarkemmat ohjeet apurahapäätöksessä):

  • Jos väitöskirjatutkija ei ole palkkasuhteessa Turun yliopistoon, niin myönnetty rahoitus on laskutettava viimeistään 30.11.2023.
  • Jos väitöskirjatutkija on palkkasuhteessa yliopistoon, niin matkalasku on tehtävä SAP Travel –järjestelmässä viimeistään 16.12.2023.

Rahoituksen saaja sitoutuu toimittamaan raportin neljän viikon kuluessa konferenssin / kurssin / vierailun päättymisestä. Myönnetty rahoitus voidaan laskuttaa vasta, kun raportti on toimitettu (tarkemmat ohjeet apurahapäätöksessä).

Apurahan myöntämisen yhtenä edellytyksenä on hakemuksen huolellinen täyttäminen. Huomioi, että kaikkia olennaisia kohtia ei ole merkitty pakollisiksi (*). Rahoituksen kohteena on oltava konferenssi (tällöin on oltava hyväksytty posteri- tai suullinen esitys, tai konferenssijulkaisu), kurssi tai tutkimusvierailu. Matkan tiedot on täytettävä huolellisesti hakemukseen. Rahoitusta on haettava viimeistään kuukautta ennen matkaa. Apurahalla katettavaksi sallittuja kuluja ovat osallistumismaksu, matkustuskulut ja majoituskulut. Päivärahoja ei korvata.Väitöskirjatutkija voi saada matka-apurahan lähtökohtaisesti yhden kerran tohtorikoulutuksensa aikana (aiemmissa DPMLS- MATTI- ja PCS-tohtoriohjelmissa saatu apuraha huomioidaan), mutta resurssien salliessa toinenkin apuraha voi olla mahdollinen. Hakemusten määrä sekä jaettavissa oleva rahasumma vaikuttavat myönnettävään rahoitukseen.

Matka-apurahaa myönnetään enintään 500 € kansallisiin matkoihin, enintään 800 € matkoihin Euroopassa ja enintään 1200 € mannertenvälisiin matkoihin.

Lähtökohtaisesti päätös apurahasta tehdään normaaleissa olosuhteissa kolmen viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Esimerkiksi loma-aikana hakemuksen käsittely saattaa viivästyä. Päätös ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti.

Matkarahahaku on auki 31.10.2023 (klo 23:59) asti, TAI siihen asti, kun on resursseja jäljellä. Löydät hakemuksen "Täytä hakemus" -painikkeen takaa ilmoituksen yläreunasta.Täytä lomake
Takaisin