Metsä Group har en ledande position inom hållbar bioekonomi och använder förnybart trä från hållbart skötta nordiska skogar. Vi fokuserar på virkesanskaffning och skogstjänster, träprodukter, massa, kartong av färsk skogsfiber samt mjuk- och matlagningspapper. 2017 uppgick Metsä Groups omsättning till 5,0 miljarder euro och företaget sysselsätter cirka 9 100 personer. Koncernen är verksam i drygt 30 länder. Metsäliitto Cooperative är moderbolaget för Metsä Group och ägs av cirka 104 000 finska skogsägare.

Metsa Board

Metsä Board

Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av falskartong och vit liner av färsk träfiber. De lätta kartongerna har utvecklats för att passa perfekt för konsumenter, återförsäljare och livsmedelsbranschen. Den rena färskfiber som Metsä Board använder är en förnybar resurs med spårbart ursprung till de nordiska skogarna. Metsä Boards globala försäljningsnätverk ger service till kunder över hela världen, inklusive varumärkesägare, konverterare och grossister. 2017 uppgick Metsä Boards omsättning till 1,8 miljarder euro. Företaget sysselsätter cirka 2 350 personer. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på Nasdaq i Helsingfors.

Metsä Board Husum

Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar falskartong, vit liner av nyfiber och blekt avsalumassa. Fabriken är belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag ca 700 anställda.

Utvecklingsingenjör

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Husums fabrik? Vi söker en utvecklingsingenjör till Massabruket!

Rollen som utvecklingsingenjör innebär att du tillsammans med dina kollegor är engagerad i arbetet med utveckling, tycker kvalitet är viktigt och gillar problemlösning. Du bör också kunna leda andra och samtidigt vara en god lagspelare. En del av arbetet drivs i projektform, därför är erfarenhet av projektarbete är meriterande.

Tjänsten är ett vikariat med start omgående t.o.m. 31/12 2019.  

Arbetsuppgifter:

- Initiering, planering och genomförande av utredningar, försök samt projekt
- Mycket kontakter och samarbete med produktion, underhåll och leverantörer
- Utveckling, problemlösning och förbättring avseende kostnad, miljö och kvalitet
- Nya processlösningar och uppföljningsmetoder

Vi söker dig som har:

- Civilingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning kemi
- Goda kunskaper i engelska
- Goda IT-kunskaper
- God samarbetsförmåga   
- Förmåga att ta egna initiativ och driva ett arbete framåt
- Erfarenhet av likvärdigt arbete
- Strukturerat arbetssätt

Mer information:

Mer information om tjänsten lämnas av Hans Sjödin, Chef Utveckling Massabruk, tfn 0663 - 184 13.

Skicka ansökan:
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken nedan senast 2019-02-24.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.