Metsä Group on vastuullisen biotalouden edelläkävijä, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Keskitymme puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun ja ensikuitukartonkeihin sekä pehmo- ja tiivispapereihin. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli 5,7 miljardia euroa, ja se työllistää noin 9 300 henkilöä. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 103 000 suomalaista metsänomistajaa.

Metsa Forest

Metsä Forest 

www.metsaforest.fi

Metsä Forest on markkinajohtaja puukaupassa ja metsäenergiassa Suomessa. Se vastaa Metsä Groupin puunhankinnasta ja tarjoaa emoyhtiö Metsäliitto Osuuskunnan omistajajäsenille kattavat puukaupan sekä metsän- ja luonnonhoidon palvelut. Metsäliitto Osuuskuntaan kuuluu noin 103 000 metsänomistajaa, jotka omistavat yhteensä noin puolet Suomen yksityismetsistä. Metsä Forestin liikevaihto vuonna 2018 oli 2,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 840 henkilöä.


RAPORTOINNIN ASIANTUNTIJA

Tehtävän kuvaus

Haemme Metsä Forestin kehitystoimintoon raportoinnin asiantuntijaa, raportoit tehtävässä kehityspäällikölle. Tehtävän toimipaikka on Espoo.

Raportoinnin asiantuntijana

  • Toimit Power BI-raportoinnin pääkäyttäjänä
  • Vastaat raportoinnin kehittämisestä ja testaamisesta yhteistyössä liiketoiminnan ja Metsä Groupin ICT-toiminnon asiantuntijoiden kanssa
  • Vastaat käyttäjäkoulutuksesta ja -tuesta
  • Fasilitoit ja osallistut mittariston kehittämiseen yhteistyössä liiketoiminnan kanssa
  • Osallistut Ad hoc raportoinnin toteuttamiseen ja vakioimiseen sekä tuet ICT projektien raportointitarpeita

Edellytämme

Edellytämme hakijoilta soveltuvaa akateemista tutkintoa, vähintään 1-2 vuoden työkokemusta vastaavan tyyppisistä tehtävistä sekä hyvää englannin ja suomenkielen taitoa. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää PowerBI-raportointityökalun tuntemista sekä SQL-tietokantaosaamista.

Arvostamme kokemusta liiketoiminnan ja ICT:n rajapinnasta. Metsäteollisuuden ja puunhankinnan tunteminen tukee tehtävässä menestymistä, mutta kyky omaksua uusia asioita, yleinen ymmärrys liiketoiminnan lainalaisuuksista sekä uusien teknologioiden mahdollisuuksista on työnkuvan kannalta ratkaisevaa.

Tehtävässä pääset kehittämään Metsä Forestin Tiedolla johtamisen mallia ja rakentamaan raportointia ja analytiikkaa pilvipohjaisille ratkaisuille, mutta kokemus SAP-pohjaisista ratkaisuista luetaan eduksi. Osaaminen R- ja Python kielistä tukee ratkaisujen kehittämistä.

Arvostamme analyyttisyyttä, loogista päättelykykyä, palveluhenkisyyttä sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa kehityspäällikkö Olli Leino, 0400 - 662 517 25.2.2019 alkaen.

Hakeminen

Jätä hakemuksesi alla olevan linkin kautta 25.3.2019 mennessä. Liitä mukaan CV:si.