Haku lentäjäoppilaaksi

HALUATKO LIIKENNELENTÄJÄKSI?

Haemme liikennelentäjän ammatista ja urasta kiinnostuneita motivoituneita oppilaita Suomen Ilmailuopistoon sekä Finnairin MPL-koulutusohjelmaan. Koulutus kestää noin 1,5 - 2 vuotta, ja molemmista vaihtoehdoista voi hakea Finnairille liikennelentäjäksi. Lisätietoa saat ilmoituksen lopussa olevista linkeistä.

Lentäjäoppilashaku järjestetään Suomen Ilmailuopiston ja Finnairin yhteistyönä. Hakuprosessi ja valintakriteerit ovat samat molempiin koulutusohjelmiin.

Pääsyvaatimukset:

• Lukion päättötodistus tai vähintään kolmevuotinen ammatillinen perustutkinto (180 opintopistettä, aikaisemmin 120 opintoviikkoa)
• Minimipituus on 163 cm. Yli 188 cm pitkien hakijoiden on mahduttava
koulutuksessa käytettävien lentokoneiden ohjaamoon ja tämä varmistetaan
tarvittaessa koeistunnalla ennen lopullista hyväksymistä
• Hyvä suomen ja englannin kielen taito
• Finnairin määrittelemien lääketieteellisten kriteerien täyttyminen
• Poliisin tekemän suppean turvallisuusselvityksen läpäisy

Jos sinulla on jo ansiolentäjän (CPL-(A)) lupakirja, voit hakea erillisessä haussa (http://bit.ly/2w0s4sp), jossa haetaan lentäjiä suoraan Finnairin perämieskursseille.

Suomen Ilmailuopiston ja Finnairin tekemä lentäjäsoveltuvuusarviointi ja sen pohjalta tehty valintapäätös on voimassa kaksi vuotta. Jos olet osallistunut vuonna 2016 Finnairin lentäjävalintojen psykologisiin testeihin ja haastatteluihin, et voi tässä haussa tulla valituksi. Muut aikaisemmat haut Suomen Ilmailuopistoon eivät vaikuta tähän valintaprosessiin.

Valintaprosessi alkaa elokuussa 2017 ja päättyy huhtikuussa 2018. Valintaprosessi sisältää esivalinnan, lääketieteellisen arvioinnin, kirjallisen pääsykokeen, psykologisen soveltuvuustestauksen, haastatteluja sekä suppean turvallisuusselvityksen. Esivalinnoista kutsutaan parhaiten kriteerit täyttävät hakijat suoraan psykologisiin testeihin. Loput esivalinnan läpäisseistä kutsutaan kirjalliseen pääsykokeeseen, missä parhaiten menestyneet jatkavat psykologisiin testeihin. Kirjallisia pääsykokeita järjestetään Vantaalla 13.-15.11.2017. Linkki pääsykoemateriaalin on ilmoituksen lopussa. Kaikilta psykologisiin testeihin osallistuneilta peritään 150 euron osallistumismaksu.

Hakeminen:

Hakuaika on 1.8.- 31.8.2017. Puutteellisesti täytetty hakemus tai hakemus, jonka liitteenä ei ole koulutodistuksia, hylätään automaattisesti. Hakemusta ei ole mahdollista lähettää hakuajan päättymisen jälkeen. 

Saat terveydentilaa koskevan kyselyn ohjeet sähköpostiin lähetettyäsi hakemuksen. Kysely tulee palauttaa 11.9.2017 mennessä. Terveydentilaa koskeva kysely menee ainoastaan ilmailulääkärin tietoon ja se käsitellään vain, jos hakija etenee esikarsinnoista jatkoon.

Liitä seuraavat asiakirjat hakemukseesi:

• Peruskoulun jälkeiset koulu-/opiskelutodistukset arvosanoineen (esim. lukion päättötodistus, ylioppilastutkintotodistus, korkeakoulututkintotodistus, todistus ammatillisesta perustutkinnosta jne.)
• Opintosuoritteet arvosanoineen kesken olevista tutkinnoista
• Mahdolliset lentokoulutustodistukset

Liitäthän sähköiseen hakemukseen vain tämän haun kannalta relevantteja liitteitä. HUOM! Liitteiden maksimimäärä rekrytointijärjestelmässämme on 7 kappaletta, mutta sivumäärää ei ole rajoitettu. Tarvittaessa voit siis yhdistellä dokumentit useamman sivun mittaisiksi pdf- tiedostoiksi. Kun lähetät hakemuksen, liitä kaikki vaadittavat liitteet samanaikaisesti. Liitteiden pitää olla selkeästi luettavia. Hakemus voidaan hylätä epäselvien tai puuttuvien liitteiden vuoksi.

Seuraathan sähköpostiasi säännöllisesti jätettyäsi hakemuksen (myös roskaposti- ja clutter- kansiot, koska viestit voivat suodattua myös niihin). Yhteydenpito hakuprosessiin liittyen tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse.

Tutustu alla oleviin linkkeihin. Niissä on hyödyllistä tietoa mm. lentäjän ammatista, lentäjäkoulutuksesta sekä lääketieteellisistä vaatimuksista. Jos tarvitset lisätietoa, vastaamme hakuun liittyviin kysymyksiin osoitteessa www.ask.fm/finnairpilotjobs.

Lääketieteelliset vaatimukset
Valintaprosessin kuvaus
Pääsykoemateriaali
Suomen ilmailuopiston esittely
Finnair urasivut ja MPL-koulutus

Hakuaika alkaa: 1.8.2017
Hakuaika päättyy: 31.8.2017